tiistai 19. toukokuuta 2020

Ötökän elämää


Tämä menee ehkä ajatuksen aiheen vierestä, mutta pelstetaan pörriöinen.
 Ötökät, pieniä örkkejä joilla on suuri merkitys. Olen  yrittänyt rakentaa ötökkähotellin, ostanut kirjan ja ihmetellyt kuinka monenlaisia hotelleja pitää olla vai voiko niillä valita mitä ötököitä pihaansa haluaa. Perhoset ovat kauniita ja eivät pistä sekä niitä on mukava seurata. Kärpäsille olen asentanut ikäviä hotelleja, liimapaperia mihin tarttuu etkä pääse enään jatkamaan matkaa. Hämähäkit, heillä on kauniita verkkoja kun aurinko niihin paistaa tai vesipisarat tuo ne kauniisti esille, ja parasta heissä on että syövät kärpäsiä. Kaiken maailman pörryöiset, pölyttävät hyvin kukkia, omenapuita. 
Jälleen otin pinserestin hakuun ötökkähotellit ja sieltä tulee niin kauniita luomuksia, millainen on se minun ötökkähotelli? Ensin pitää miettiä kuka siellä voisi asua? Minne sen voisi laittaa ? Vai mitä jos vain lähtisi tuumasta toimeen? 


Perhoset eivät pääse ensimmäiseen hotelliini (vaikka ensin niin haaveilinkin), koska pysty kolon saaminen aikaiseksi tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta. Ladosta löytyi laudanpätkää, vaneerin paloja, nauloja ja saha. Eräänä sunnuntai aamu kirkkaana mielessä oleva ajatus sai mieheni tuen ja juriorin kummit tuli lapsen vahdiksi ja näin projekti käynnistyi. Siinä meni muutama naula kieroon ja minä mietin enemmän kukkakoristeita kuin tekniikkaa, onneksi ajatus miltä hotellin tulee näyttää oli kirkkaana mielessäni. Eellisellä viikolla mieheni oli tuonut minulle puuhun kaiverruskynän kaupunki tuliainsena, sillä oli yllättän kiva piirrellä kukkasia.


Alku rutistuksen jälkeen hotelli lepäsi ladon pöydällä noin 1,5 viikkoa. Kunnes iski loppu kiri. Tuttavani kutsui minut face-ryhmään pörriäisten kaverit ja kuva kollaasia alettaisi kokoamaan huomenna.... loppu kasaamiseen meni 20 min. Kun työkalut oli valmiiksi vieressä, tarvittavat materiaalit löytyi kättä kurottamalla.


Olin ajatellut että teen monta erillaista hotellia ja mietin pihan toimintoja sekä tilanjakoa, kulkureittejä ja katseltavia juttuja ötökkähotelli kierroksen varrelle. Ei se aivan mennyt niin, iskin hotellin tallin sisääntulon seinään mihin paistaa aurinko ja siinä voin seurata hotellin tapahtumia päivittäin. Toistaiseksi en ole nähnyt yhtään ötökkää, hevosini tiputti hotellin kerran ja tuuli toisen kerran. Toivon sen ilahduttavan myös naapureita, jos katse yltää keskelle punaista seinää tai toimivan keskestelun pohjana tiukan tilanteen tullen.

Noutopihalla saattaa ilmestyä muutama ötökkähotelli etsimään omaa uutta kotiansa, naistenmieli se saatta välillä muuttua  :)

ötökällistä elämää
Sanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti