maanantai 4. toukokuuta 2020

Aroniaaidan kevät herätys

Pienen vesisateen jäkeen ilma on raikas ja kevät avaa vihreyttänsä. 
Pihahommissa on parasta, kun saa jotain valmista. Itselleni käy usein niin; innostun ja aloitan monta juttua, katselen hetken ympärilleni ja unohdan mitä olin tekemässä. En ole vielä päässyt selville onko tämä alkavaa muistisairautta, koronaa vai äitigeeni ja luulen että en taida selvittääkään, mikäli tämä ei enempää ala vaivaamaan. Tämän viikon aloitimme pikkuapurini kanssa aroniapensaan kevät kunnostuksen loppuun viemisestä. 



Tässä muutamia faktoja toiminnastamme :
  • Työkaluina käytimme pistolapiota, lehtiharavaa ja kottikärryjä. Nämä valikoitui sopiviksi, koska yhteistyömme sujui näin parhaiten! Liian pienet ja terävät työkalut pikkuapurini ryösti koekäyttöön välittömästä. 
  • Työskentelyyn kului aikaa 4 otteeseen noin 1,5 tuntia kerralla 2 viikon aikana. Tällä aikataululla yhteistyömme sujui hyvin.
  • Löysimme alkuun kohmeisia matoja ja tänään mullassa  oli 2 luikertelevaa kaveria.  
  • Kottikärryllysen lisäsimme palanutta hevosenlantaa kuorikatteen alle. 
  • Kuorikatetta laitomme noin 5 cm kerroksen ja nurmikonrajaan ojanteeseen noin 10 cm, jotta rajaus toimisi mahdollisimman pitkään. Kuorikatetta kuluin 10,5 askeleen pessastaitaan 4 kottikärryllistä 60l/ kärryllinen = 240l  kuorikatetta.

Saimme tämän pätkän valmiiksi niin katse kääntyy toiseen suuntaan, tuonne pitäisi jatkaa. Kulmasta vaihtuu aita pieneksi pajuaidaksi, joka vihertää niin kauniisti. Tämä on jonkun toisen päivän juttu. Seuraavaksi etsimme 'aareita' ötökkäholellin täytteeksi, tästä varmaan voitte lukea seuraavassa kirjoituksessa.
        

 
Nauttikaa ulkoilusta, kevät ilmoista ja pienistä pihatöistä, ne ovat mukavaa yhdessä tekemistä! 
Sanna 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti